Restaurace Pame tsipouro Pame kafeneio – Aiolou, Athény

Pame tsipouro Pame kafeneio nám přišlo velmi turistické.

Název podniku je řecky Πάμε τσιπουρο Πάμε καφενείο, čti Pame cipuro pame kafenio. Do latinky se mezinárodně transliteruje Pame tsipouro Pame kafeneio.

Adresa: 31 Aiolou (Αιόλου) čti Eolu, Agias Irinis, Monastiraki, Athény

Mají vlastní webovky https://www.pame-tsipouro-pame-kafeneio.gr/el/aiolou

Příběh podniku

Podnik najdete na náměstí Agias Irinis v centru poblíž Monastiraki. Tvrdí o sobě, že chce lidem poskytnout příjemné prostředí na posezení a hovor u skleničky. Neměla jsem ho vyrešeršovaný, přišli jsme na divokou kartu („A co třeba tady?“). Cílem bylo ochutnat jídlo někde v turistickém centru, kde by to bezcílně bloumající návštěvníky přitáhlo na první pohled. Tahle oblast okolo Agias Irinis je jídlem známá a k večeři v Place mě nepřemluvíte.

 

Máte pocit, že sedíte u stolku v obchůdku se smíšeným zbožím – police jsou plné nejrůznějších předmětů, což má nejspíš za cíl vytvořit útulnost. Mně přijde podnik turistický, dekor se až trochu moc snaží být hezoučký a výsledek je přeplácaný. Stolky okolo sebe mají málo místa. Recenze na Tripadviseru se postupně zhoršují, na Googlu se střídají nadšené s tragickými.

 

Atmosféra náměstí se dost změnila, zabírají ho stoly a světélka restaurace. Budova, kde sídlil Kostas se svým legendárním suvlaki, je v rekonstrukci. Dnes už se mi to tu zdaleka tak nelíbí jako v roce 2018.

Co jsme si dali

fava: kaše ze žlutého hrachu

lakerda: roční makrela naložená v solném nálevu a pak uchovaná v oleji, východothrácká specialita

mix grill mořských mrch

dakos: krétský salát s žitným sucharem, rajčaty, kapary a sýrem, měla by být myzithra, ale často bývá feta

 

Favu podávají se syrovou cibulí a rajčetem. Jejich nakládaná rybka lakerda je hodně slaná, byť vypadá výborně. Sůl přebije jakoukoli jinou chuť. Mořský mix gril tvoří gavros, sardela s hlavami, kalamari, chobotnice v octu, krevetky. Sardela byla mastná a kostnatá. Nejvíc mi chutnal gavros a dobrá skordalia a fava jako dipy. Fiaskem byl salát dakos, do kterého dali spoustu cibule, která způsobila vodnatost a naředila chuť, ten jsem nedojedla (v pekárně jsem si pak dala spanakopitu se sýrem). Pokud bychom se drželi grilovaných mas a fety s medem chválených na Tripadvisoru, asi bychom byli spokojenější.

 

Chleba průměrný vekovitý.

 

Jako dezert vám přinesou kousky piškotu prokládaného čokoládovou hmotou nabodnuté na špejlích. Řekové mu říkají mosaiko.

 

Mají jakési pivo točené jako malé a velké. K tomu Fix, Alfu a německé značky. Plus vína lahvová.

Obsluha

Číšníci jsou zdvořilí, ochotně a bez prostojů vás obslouží. Musejí se hodně otáčet.

 

Toalety

Záchody v suterénu se stylizují jako loď a moc se nám to nelíbilo.

 

Pozitiva

Na to, že restaurace je v centru, nejsou ceny nijak závratné.

Gavros a fava dobré.

Mají otevřeno od sedmi ráno do jedné večer – dostanete tu i snídaně.

 

0 0 hodnocení
Article Rating
Upozornit mě
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Nejnovější
Nejstarší Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Máte jinou zkušenost či aktuální info? Napište nám komentář.x