Kotosoupa avgolemono – Κοτόσουπα αυγολέμονο – je tradiční řecká kuřecí polévka, zahuštěná citrónovo vaječnou záklechtkou. A s pořádnou dávkou cibule, brambor, mrkve a kulatozrnné rýže. To vše podbarvené vůní a chutí panenského olivového oleje.
3. Oberte maso z uvařeného kuřete a nakrájejte zeleninu
4. Vložte maso a zeleninu do polévky Kotosoupa avgolemono
Notes
Do přiměřeně velkého hrnce (ne do papiňáku!) vložte kuře a zalijte vodou tak, aby bylo téměř ponořené. Kuře obsypejte nahrubo nakrájenou cibulí. Přiměřeně osolte, mlýnkem namelte pepř. Přidejte panenský olivový olej – tím rozhodně nešetřete!!! Olivový olej je jedna z ingrediencí, která dělá nezaměnitelnou chuť Kotosoupa avgolemono. Vodu s kuřetem přiveďte k varu a vařte na mírném ohni 30 – 40 minut podle velikosti kuřete.Dále postupujte podle receptu uvedeném výše...
Nutriční hodnoty
Calories: 109kcal
Klíčová slova Kotosoupa avgolemono
Vyzkoušeli jste tento recept?Let us know how it was!