Zpět Poslat emailem
Těsto filo aeros - vzdušné listové těsto

TĚSTO FILO AEROS – VZDUŠNÉ LISTOVÉ TĚSTO

TYDRA
Těsto filo aeros – vzdušné listové těsto – je další z mnoha variant výroby těsta filo. Proč vzdušné? Zruční pekaři – a to ti ze Soluně bezesporu jsou – vytahují jednotlivé listy těsta do tenké vrstvy jeho motáním nad hlavou. Takovýto postup výroby těsta filo aeros je specifický především pro Bougatsu Thessaloniky me krema. 
Doba přípravy 10 min
Doba vaření 50 min
Odpočívání těsta 1 hod
Total Time 2 hod 10 min
Druh jídla Pečivo
Kuchyně Greek

Suroviny
  

  • 600 g hladké mouky
  • 260 ml vody
  • 1 lžíce soli
  • 2 lžíce olivového oleje (nepovinné)
  • 120 g rozpuštěného másla na potírání těstových placek
Klíčová slova aéros, filo Aeros