Zpět Poslat emailem

TĚSTO FILO AEROS – VZDUŠNÉ LISTOVÉ TĚSTO

TYDRA
Těsto filo aeros – vzdušné listové těsto – je další z mnoha variant výroby těsta filo. Proč vzdušné? Zruční pekaři – a to ti ze Soluně bezesporu jsou – vytahují jednotlivé listy těsta do tenké vrstvy jeho motáním nad hlavou. Takovýto postup výroby těsta filo aeros je specifický především pro Bougatsu Thessaloniky me krema. 
Zatím žádné hodnocení
Doba přípravy 10 minutes
Doba vaření 50 minutes
Odpočívání těsta 1 hour
Celkový čas 2 hours 10 minutes
Druh jídla Pečivo
Kuchyně Greek

Suroviny
  

  • 600 g hladké mouky
  • 260 ml vody
  • 1 lžíce soli
  • 2 lžíce olivového oleje (nepovinné)
  • 120 g rozpuštěného másla na potírání těstových placek
Klíčová slova aéros, filo Aeros
Vyzkoušeli jste tento recept?Let us know how it was!