Zpět Poslat emailem

Fava - lahůdkové pyré z ostrova Santorini

TYDRA
Fava z ostrova Santorini - Φάβας Σαντορίνης - je oblíbená chuťovka (μεζές) řeckých taveren. Nenechte se zmýlit vzhledem a konzistencí - Fava není hrachovka! Svou jemnou a příjemně nasládlou chutí si okamžitě získá vaše mlsné srdce.
Doba přípravy 30 min
Doba vaření 1 hod
Druh jídla Chuťovka
Kuchyně Řecká
Počet porcí 8
Energie 133 kcal

Potřebná výbava

  • Mísa na na namočení bobů
  • Hrnec na vaření
  • Cedník
  • Pánev na smažení
  • Tyčový mixér

Suroviny
  

  • NA PYRÉ BUDEME POTŘEBOVAT:

500 g bobů Fava

1,5 l vřelé vody na vaření bobůolivový olej na restování zeleniny

2 větší cibule

1 mrkev

sůl

pepř

1,5 dl panenského olivového oleje na zjemnění pyré

šťáva z 1/2 citrónu

  • Na karamelizovanou cibulku budeme potřebovat:

3 větší červené cibule

špetka tymiánu

panenský olivový olej na restování

čajová lžička cukru

sůl

pepř

2 polévkové lžíce červeného vinného octa

2 polévkové lžíce malých kapar

sušená rajčátka nakládaná v panenském olivovém oleji na dozdobení každé porce

    Klíčová slova Fava