Zpět Poslat emailem

Domácí pita chléb

TYDRA
Pita chléb – Πίτα ψωμί – známý také jako arabský chléb, je tradiční chlebová placka z kynutého těsta. Základní suroviny na jeho výrobu jsou pšeničná mouka a kvasnice.
Doba přípravy 1 hod 40 min
Doba vaření 30 min
Druh jídla Příloha
Kuchyně Řecká
Počet porcí 8 placek
Energie 265 kcal

Potřebná výbava

  • Kuchyňský robot
  • Vál a váleček na válení těsta
  • Pánev na pečení pita chleba

Suroviny
  

  • 250 g hladké mouky
  • 250 g polohrubé mouky
  • 8 g (jedno balení) sušených kvasnic (nebo ekvivalent živých kvasnic)
  • 250 ml vlažné vody
  • 2 lžíce olivového oleje
  • zarovnaná lžička soli
  • 2 větší špetky cukru krystal
  • špetka tymiánu nebo oregana – volitelné (bylinky Pita chléb náramně ochutí a dodají mu středomořské aroma)
Klíčová slova Arabský chléb, Pita chléb, Pita placka