Zpět
Poslat emailem
Vytisknout
Obrázek receptu
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Pita chléb
Laďa TYDRA
Pita chléb – Πίτα ψωμί – známý také jako arabský chléb, je tradiční chlebová placka z kynutého těsta. Základní suroviny na jeho výrobu jsou pšeničná mouka a kvasnice.
Zatím žádné hodnocení
Vytisknout recept
Pinovat recept
Doba přípravy
1
hour
hod
40
minutes
min
Doba vaření
30
minutes
min
Druh jídla
Příloha
Kuchyně
Řecká
Počet porcí
8
placek
Energie
265
kcal
Potřebná výbava
Kuchyňský robot
Vál a váleček na válení těsta
Pánev na pečení pita chleba
Suroviny
1x
2x
3x
250
g
hladké mouky
250
g
polohrubé mouky
8
g
(jedno balení) sušených kvasnic (nebo ekvivalent živých kvasnic)
250
ml
vlažné vody
2
lžíce
olivového oleje
zarovnaná lžička soli
2
větší špetky cukru krystal
špetka tymiánu nebo oregana – volitelné (bylinky Pita chléb náramně ochutí a dodají mu středomořské aroma)
Nutriční hodnoty
Calories:
265
kcal
Klíčová slova
Pita chléb
Vyzkoušeli jste tento recept?
Let us know
how it was!