Zpět Poslat emailem
+ servings

Bougatsa Thessaloniki s krémem ze semolinové krupice

Laďa TYDRA
Bougatsa Thessaloniki s krémem ze semolinové krupice (simigdáli psiló). Oblíbená řecká pochoutka s příchutí vanilky, sypaná skořicí a cukrem. Najdeme ji v sortimentu řeckých fůrnos (φούρνος) nejen v Soluni. Krupice simigdáli se vyrábí ze semolinové pšenice a je pro tu správnou chuť Bougatsa me kréma nenahraditelná.
Zatím žádné hodnocení
Doba přípravy 30 minutes
Doba vaření 50 minutes
Celkový čas 1 hour 20 minutes
Druh jídla Dezert
Kuchyně Řecká
Počet porcí 8
Energie 355 kcal

Potřebná výbava

  • Pekáč

Suroviny
  

balení filo Krustas

1 litr mléka

4 vejce

200 g cukru

60 g originál řecké simigdáli psiló (jemné krupice ze semolinové pšenice)

40 g kukuřičného škrobu

1 čajová lžička prdopeče

vanilková esence

30 g rozpuštěného másla na potření bougatsy

práškový cukr v cukřence a mletá skořice na ochucení upečené bougatsy před servírováním

    Notes

    okud chcete vytvořit opravdu originální Bougatsa Thessaloniki me kréma, připravíte si domácí filo aéros podle našeho receptu. Nic ale nepokazíte, když zvolíte kupované čerstvé filo těsto Kroustas.
    Dále pokračujete dle receptu uvedeném výše...

    Nutriční hodnoty

    Calories: 355kcal
    Klíčová slova Bougatsa
    Vyzkoušeli jste tento recept?Let us know how it was!