Zpět Poslat emailem
+ servings
Tyrokafteri

Tyrokafteri - pikantní řecká sýrová pomazánka s feferonkou a kapií

Laďa TYDRA
Tyrokafteri - Τυροκαυτερή - je pikantní řecká sýrová pomazánka s feferonkou a kapií. Nebo paprikou. A jen na vás a vaší chuti záleží, jestli použijete papriku zelenou, nebo červenou. Každá totiž dodá Tyrokafteri specifickou příchuť. Také množství a sílu feferonky ponechám na vašem otrlém jazýčku. Klasicky používáme sýr Feta. Mlsnější z nás s klidem Fetu zamění za podobný, ale jemnější sýr Manuri (Μανούρι).
5 z 1 hodnocení
Doba přípravy 25 minutes
Celkový čas 25 minutes
Druh jídla Chuťovka
Kuchyně Řecká
Počet porcí 8
Energie 375 kcal

Potřebná výbava

  • Hlubší miska

Suroviny
  

400 g sýru Manouri (nebo klasicky Feta)

2 vrchovaté lžíce jogurtu

1 čajovou lžičku bílého vinného octa

1 dl kvalitního olivového oleje

1 menší stroužek česneku

oregano

sůl

1 větší červená kapie (nebo zelená, žlutá)

feferonka dle chuti (nebo pálivé bukovo kafteri)

sladké paprikové vločky bukovo

    Notes

    Je dobré kapii (papriku) před rozmixováním ugrilovat (upéci...). To proto, aby šla lépe sloupnout kůžička, kterou v pomazánce nechceme! Klasicky grilujeme v troubě, ale nebojte se ugrilovat papriku v mikrovlnce. Trvá to zhruba stejně dlouho - tedy +-20 minut - ale mikrovlnku nemusíte dopředu roztápět.
    Dále postupujte dle receptu výše uvedenému...

    Nutriční hodnoty

    Calories: 375kcal
    Klíčová slova Tyrokafteri
    Vyzkoušeli jste tento recept?Let us know how it was!