Zpět Poslat emailem
+ servings
Bujurdi

Bujurdi - řecká chuťovka se sýry Feta, Kefalotyri, rajčaty a chilli

Laďa TYDRA
Bujurdi- Μπουγιουρντί - je rychlá řecká chuťovka, ve které hrají prim sýry Feta, Kefalotyri, rajčata a chilli. A samozřejmě by nebylo řecké μεζές kompletní bez olivového oleje a oregana!
Zatím žádné hodnocení
Doba přípravy 10 minutes
Doba vaření 30 minutes
Celkový čas 40 minutes
Druh jídla Chuťovka
Kuchyně Řecká
Počet porcí 2
Energie 95 kcal

Potřebná výbava

  • Zapékací miska

Suroviny
  

180 g sýru Feta

90 g sýra Kefalotyri

6 rajčat

1 žlutá (zelená, červená...) sladká paprika

1 chilli

oregano

čerstvě namletý pepř

bukovo glikó (paprikové vločky)

panenský olivový olej

    Notes

    Není snad rychleji připravená řecká chuťovka než Bougiourdi!
    Polovinu rajčat nařežeme na malé kousky, stejně tak i papriku. Chilli nakrájíme na kolečka. Sýr Kefalotyri nastrouháme na hrubém struhadle. Zbylá rajčata nakrájíme na kolečka. To vše je otázka několika málo minut - mezitím rozehřejeme troubu na 200 °C.
    Dále pokračujeme dle receptu uvedeném výše...

    Nutriční hodnoty

    Calories: 95kcal
    Klíčová slova Bujurdi
    Vyzkoušeli jste tento recept?Let us know how it was!