Zpět Poslat emailem
+ servings

Zapékané fazole Gigantes

Zapékané fazole Gigantes - Γίγαντες στο φούρνο - je tradiční úprava pro řecké obří fazole v období půstu.
5 z 1 hodnocení
Doba přípravy 50 min
Doba vaření 45 min
Druh jídla Hlavní chod
Kuchyně Řecká
Počet porcí 5
Energie 330 kcal

Potřebná výbava

  • Hrnec na vaření fazolí
  • Pánev na přípravu rajčatové salsy
  • Zapékací nádobu

Suroviny
  

  • 400 g fazolí Gigantes
  • 900 g loupaných rajčat
  • 1 dl kvalitního olivového oleje
  • 2 ks cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 ks mrkve
  • 1 čajová lžička cukru
  • 2 snítky celerové natě
  • 1 hrst nasekané petrželové natě
  • 2 snítky kopru
  • 1 ks malého rajského protlaku
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 dl vřelé vody

Nutriční hodnoty

Calories: 330kcal
Klíčová slova Fazole Gigantes
Vyzkoušeli jste tento recept?Let us know how it was!