Zpět Poslat emailem
+ servings
Bougatsa me tyri

Bougatsa me tyri - Sýrová bougatsa

Laďa TYDRA
Bougatsa me tyri - Sýrová bougatsa - (Μπουγάτσα με τυρί) pochází z Turecka a do Řecka ji přinesli řečtí uprchlíci po krizi v Malé Ásii. Μπουγατσα ( turecky boğaça) bývá plněna sladkou náplní s vanilkovou příchutí, nebo náplní sýrovou. Tradiční sladká Bougatsa bývá bývá podávána jako desert, či svěží svačinka. Sýrová bougatsa je výborná jako chuťovka k vínu či pivku!
5 z 1 hodnocení
Doba přípravy 20 minutes
Doba vaření 50 minutes
Celkový čas 1 hour 10 minutes
Druh jídla Chuťovka
Kuchyně Řecká
Počet porcí 8
Energie 450 kcal

Potřebná výbava

  • pekáč na pečení

Suroviny
  

90 g másla

9 deci vlažného mléka

150 g sýru Graviéra

90 g krupice Simigdali psiló (nebo hrubou semolinovou mouku)

150 g sýru Kefalotyri

150 g sýra Feta

špetku muškátového oříšku

špetku mletého pepře

balení Filo krustas

olivový olej (nebo rozpuštěné máslo) na promaštění vrstev filao

říšek másla na vymaštění plechu pod bougatsu me tyrí

    Notes

    Správná volba sýrů dodá Sýrové bougatse ten spráný šmak! Každý řecký pekař si ten svůj poměr sýrů hýčká a nedá na něj dopustit. My dnes šáhneme po osvědčené trojci vynikajících řeckých sýrů, které při tepelné úpravě uvolní to nejlepší, co do nich ovečky i kozenky vložily. Kefalotyri, Gravieru a Fetu.
    Kefalotyri a Graviéru nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme špetku strouhaného muškátového oříšku a celou tu voňavou nádheru promícháme.
    Dále postupujeme dle receptu uvedeném výše

    Nutriční hodnoty

    Calories: 450kcal
    Klíčová slova Bougatsa me tyri
    Vyzkoušeli jste tento recept?Let us know how it was!