Zpět Poslat emailem

Bakaliaros skordalia - mořská štika smažená v pivním těstíčku

Laďa TYDRA
Bakaliaros skordalia - Μπακαλιάρος σκορδαλιά - je mořská štika (nebo treska) smažená v pivním těstíčku. Chuťově doprovázená přílohou Skordalia, což je v Řecku velmi oblíbený baramborovo-česnekový dip. Pivní těstíčko dodá rybě zajímavou chuť i vůni a věřím, že obzvlášť v naší středoevropské kotlině by mohla zaujmout nejednoho gurmána.
5 z 1 hodnocení
Doba přípravy 5 minutes
Doba vaření 20 minutes
Celkový čas 25 minutes
Druh jídla Hlavní chod
Kuchyně Řecká
Energie 210 kcal

Potřebná výbava

  • Miska na těstíčko
  • Pánev na smažení

Suroviny
  

600 - 800 g hejka (nebo tresky)

třetinku piva (jakýkoliv pivson který preferujete, klidně i Starobrno...)

230 g hladké mouky

10 g prdopeče

mletý pepř

sůl

tuk na smažení

    Notes

    Pokud se rozhodneme použít k přípravě Bakaliaros rybu filetovanou mrazenou, věnujeme dostatek péče k odsátí přebytečné vody, která při rozmrazování svalovinu opouští. A že jí - bohužel - někdy bývá...
    Nasolenou, vysušenou tresku musíme naopak 48 hodin před úpravou ve vodě namáčet. Je sice pravda, že u nás nasolenou tresku asi moc často v obchodě nepotkáte, můžete si ji ale dovézt jako suvenýr z Řecka nebo Chorvatska.
    Nejchutnější a nejkvalitnější tak samozřejmě bude vždy ryba čerstvá!
    Dále pokračujeme dle receptu uvedeném výše...

    Nutriční hodnoty

    Calories: 210kcal
    Klíčová slova Bakaliaros
    Vyzkoušeli jste tento recept?Let us know how it was!