Bakaliaros skordalia - Μπακαλιάρος σκορδαλιά - je mořská štika (nebo treska) smažená v pivním těstíčku. Chuťově doprovázená přílohou Skordalia, což je v Řecku velmi oblíbený baramborovo-česnekový dip. Pivní těstíčko dodá rybě zajímavou chuť i vůni a věřím, že obzvlášť v naší středoevropské kotlině by mohla zaujmout nejednoho gurmána.
třetinku piva (jakýkoliv pivson který preferujete, klidně i Starobrno...)
230 g hladké mouky
10 g prdopeče
mletý pepř
sůl
tuk na smažení
Notes
Pokud se rozhodneme použít k přípravě Bakaliaros rybu filetovanou mrazenou, věnujeme dostatek péče k odsátí přebytečné vody, která při rozmrazování svalovinu opouští. A že jí - bohužel - někdy bývá... Nasolenou, vysušenou tresku musíme naopak 48 hodin před úpravou ve vodě namáčet. Je sice pravda, že u nás nasolenou tresku asi moc často v obchodě nepotkáte, můžete si ji ale dovézt jako suvenýr z Řecka nebo Chorvatska. Nejchutnější a nejkvalitnější tak samozřejmě bude vždy ryba čerstvá!Dále pokračujeme dle receptu uvedeném výše...
Nutriční hodnoty
Calories: 210kcal
Klíčová slova Bakaliaros
Vyzkoušeli jste tento recept?Let us know how it was!