Zpět Poslat emailem
+ servings

Skordalia - bramborový dip s příchutí česneku

Laďa TYDRA
Skordalia - Σκορδαλιά - je bramborový dip s výraznou příchutí česneku, olivového oleje a citrónu. Tradičně se podává jako příloha k tresce smažené v pivním těstíčku. Jak už název napovídá, prim v tomto dipu hraje česnek - σκόρδο (skórdo).
Zatím žádné hodnocení
Doba přípravy 40 minutes
Doba vaření 5 minutes
Celkový čas 45 minutes
Druh jídla Chuťovka
Kuchyně Řecká
Počet porcí 4
Energie 142 kcal

Potřebná výbava

  • Kastról na vaření brambor

Suroviny
  

6 středně velkých brambor typu C

4 stroužky poctivého českého česneku

citronová šťáva

panenský olivový olej

čerstvě mletý pepř

sůl

    Notes

    Na česneku rozhodně nešetříme! Jednoduché pravidlo - na dvě použité brambory přijde jeden poctivý stroužek česneku. A k celkovému množství pro jistotu přidáme ješte jeden stroužek na chuť. Jinak to nebude Skordalia, ale obyčejné šťouchané brambory...
    Skordalia připravíme podle receptu uvedeném výše

    Nutriční hodnoty

    Calories: 142kcal
    Klíčová slova Skordalia
    Vyzkoušeli jste tento recept?Let us know how it was!