Zpět Poslat emailem
+ servings

Vepřová kýta se zelným listem

Laďa TYDRA
Vepřová kýta se zelným listem - Χοιρινό με λάχανο - je v řecké domácnosti oblíbená úprava vepřové kýty. Díky dušení v zeleninovém základu je to nejdietnější způsob přípravy tučného vepřového masa. Ideální pro začínající hospodyňky - vše v jenom hrnci (pánvi, kastrólu...)
5 z 1 hodnocení
Doba přípravy 25 minutes
Doba vaření 1 hour 50 minutes
Celkový čas 2 hours 15 minutes
Druh jídla Chuťovka, Hlavní chod
Kuchyně Řecká
Počet porcí 4
Energie 165 kcal

Potřebná výbava

  • Hrnec na dušení masa
  • Hrnec na spaření zelných listů

Suroviny
  

1 kg vepřové kýty

1 kg zelných listů

250 g pasírovaných rajčat (nebo domácí rajský protlak)

2 cibule

celerová nať

lžíce vinného octa

450 ml čeveného vína

olivový olej na orestování masa a cibule

tymián

sůl

mletý pepř

    Notes

    Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli a celerovou nať na drobno. V hlubší a prostornější pánvi (kastrólu) rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran osmahneme. Když masíčko začne chytat tu správnou barvu a pustí šťávu odsuneme je k okraji pánve. Do uvolněného středu nasypeme cibuli a orestujeme ji do sklovata.
    Dále pokračujeme dle receptu uvedeném výše...

    Nutriční hodnoty

    Calories: 165kcal
    Klíčová slova Vepřová kýta
    Vyzkoušeli jste tento recept?Let us know how it was!