Vepřová kýta se zelným listem - Χοιρινό με λάχανο - je v řecké domácnosti oblíbená úprava vepřové kýty. Díky dušení v zeleninovém základu je to nejdietnější způsob přípravy tučného vepřového masa. Ideální pro začínající hospodyňky - vše v jenom hrnci (pánvi, kastrólu...)
Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli a celerovou nať na drobno. V hlubší a prostornější pánvi (kastrólu) rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran osmahneme. Když masíčko začne chytat tu správnou barvu a pustí šťávu odsuneme je k okraji pánve. Do uvolněného středu nasypeme cibuli a orestujeme ji do sklovata.Dále pokračujeme dle receptu uvedeném výše...
Nutriční hodnoty
Calories: 165kcal
Klíčová slova Vepřová kýta
Vyzkoušeli jste tento recept?Let us know how it was!