Zpět Poslat emailem
+ servings

Tyropita Kataifi - vynikající slaný dezert se sýrovou náplní

Laďa TYDRA
Tyropita Kataifi - Τυρόπιτα κανταΐφι - je vynikající slaný dezert se sýrovou náplní. Skvělý k vínu i pivku. Křupavé vlasové filo plněné směsí pikantních sýrů, čerstvě vytažené z pece... Famózní je odleželá do příštího dne - třeba jako vydatná svačinka! Na tomto receptu je nejlepší jeho úžasná jednoduchost, se kterou jej zvládnou i nováčci v kuchyni.
Zatím žádné hodnocení
Doba přípravy 1 hour 25 minutes
Doba vaření 50 minutes
Celkový čas 2 hours 15 minutes
Druh jídla Chuťovka
Kuchyně Řecká
Počet porcí 12
Energie 257 kcal

Potřebná výbava

  • plech na pečení
  • mísa na smetanovou polevu

Postup
 

500 g balení vlasového fila Kataifi

70 g másla

70 ml olivového oleje

400 g sýru Feta

50 g sýru Kefalotyri (nebo Parmezán)

50 g uzený Leerdammer

50 g sýru Gouda

400 ml smetany na vaření

3 vejce

mletý pepř

1/4 lžičky mletého muškátového oříšku

    Notes

    Vlasové filo Kataifi vytáhneme z mrazáku dostatečně brzo před zpracováním aby povolilo. Rozhodně nerozmrazujeme narychlo Kataifi v mikrovlnce!
    Vejce, máslo a smetanu vytáhneme z lednice a necháme před přípravou alespoň hodinu vstřebat kuchyňskou teplotu.
    Kefalotyri nastrouhejte na jemno, Leerdammer a Goudu na hrubo a smíchejte je. Sýr feta rozdrobte prsty na středně hrubé kousky a odložte jej bokem.
    Dále pokračujte dle receptu uvedeném výše...

    Nutriční hodnoty

    Calories: 257kcal
    Klíčová slova Tyropita kataifi
    Vyzkoušeli jste tento recept?Let us know how it was!