Doba přípravy 40 minutes min
Doba vaření 40 minutes min
Celkový čas 1 hour hod 20 minutes min
0,4 kg mletého masa (směs vepřové a hovězí)
1 vejce
1 větší cibule na drobno nakrájená
1/2 hrnku rýže Karolina (nebo jinou rýži vhodnou do masové směsi)
hrst nasekané petrželové natě
kvalitní panenský olivový olej (přidáme do masové směsi)
olej na smažení masových kuliček
sůl do masové směsi
čerstvě mletý pepř
0,8 kg větších rajčat
1 dl bílého vína
0,5 dl vřelé vody
sůl do rajčatové salsy
tymián
oregano
Cibuli nakrájejte na hodně drobné kousky, petrželovou nať na kousky trochu větší.
Do vhodné mísy vložte maso a přisypte připravené suroviny - cibuli, petrželovou nať a rýži. Přidejte vejce, sůl a namelte černý pepř. Na závěr přilejte přiměřeně olivového oleje na vůni.