Zpět Poslat emailem
+ servings

Juvarlakia v rajčatové salse - masové kuličky s rýží

Laďa TYDRA
Juvarlakia v rajčatové salse - Γιουβαρλάκια με ντομάτα - jsou masové kuličky s rýží dušené s nastrouhanými rajčaty. Dnes si pochutnáme na masových kuličkách tak, jak je připravují na Krétě. První housle v tomto gurmánském zážitku hrají mleté maso, rýže a šťavnatá rajčata
5 z 3 hodnocení
Doba přípravy 40 minutes
Doba vaření 40 minutes
Celkový čas 1 hour 20 minutes
Druh jídla Chuťovka
Kuchyně Řecká
Počet porcí 4
Energie 215 kcal

Potřebná výbava

  • pánev na smažení a dušení masových kuliček

Suroviny
  

0,4 kg mletého masa (směs vepřové a hovězí)

1 vejce

1 větší cibule na drobno nakrájená

1/2 hrnku rýže Karolina (nebo jinou rýži vhodnou do masové směsi)

hrst nasekané petrželové natě

kvalitní panenský olivový olej (přidáme do masové směsi)

olej na smažení masových kuliček

sůl do masové směsi

čerstvě mletý pepř

0,8 kg větších rajčat

1 dl bílého vína

0,5 dl vřelé vody

sůl do rajčatové salsy

tymián

oregano

    Notes

    Cibuli nakrájejte na hodně drobné kousky, petrželovou nať na kousky trochu větší.
    Do vhodné mísy vložte maso a přisypte připravené suroviny - cibuli, petrželovou nať a rýži. Přidejte vejce, sůl a namelte černý pepř. Na závěr přilejte přiměřeně olivového oleje na vůni.

    Nutriční hodnoty

    Calories: 215kcal
    Klíčová slova Juvarlakia
    Vyzkoušeli jste tento recept?Let us know how it was!