Zpět Poslat emailem
+ servings

Lilkové suflé - lilek zapékaný se sýry a šunkou

Laďa TYDRA
Lilkové suflé - Σουφλέ μελιτζάνας - je lilek zapékaný se sýry a šunkou na řecký způsob. Ideální je použít několik druhů sýrů, pokud možno s výraznou chutí a vůní. Pochopitelně nesmí chybět feta! Šmrnc tomuto božskému pokrmu dodá šunka a bazalka. A celé suflé zpevní a nadýchají vajíčka rozšlehaná ve smetaně.
Zatím žádné hodnocení
Doba přípravy 40 minutes
Doba vaření 45 minutes
Celkový čas 1 hour 25 minutes
Druh jídla Chuťovka, Hlavní chod
Kuchyně Řecká
Počet porcí 8

Potřebná výbava

  • Pánev na smažení lilku
  • vhodná nádoba na zapečení suflé

Suroviny
  

3 středně velké lilky

olej na smažení lilků

sůl

100 g strouhaného sýra Kefalotyri

100 g strouhaného sýra Graviéra

200 g Fety

200 g šunky

velkou hrst bazalky

3 vejce

600 ml smetany na vaření

strouhaný muškátový oříšek

tymián

oregano

saturejka (volitelné)

pepř

    Notes

    Očištěné lilky nakrájíme na kolečka 1cm silná. Pokud jsou lilky buclaté, překrojíme kolečka ještě na polovic - půlměsíčky se nám při smažení budou lépe a úsporněji vkládat do pánve. Každý kousek lilku prosolíme...
    Dále postupujeme dle receptu uvedeném výše...
    Klíčová slova Lilkové suflé
    Vyzkoušeli jste tento recept?Let us know how it was!