Trahana - řecká polévka z fermentovaného jogurtu a mouky. Základ polévky tvoří sušená kyselá Trachana - Τραχανάς ξινός. Je oblíbená po celém Balkánu, Malé Ásii a v Arménii. Polévka je ochucena olivovým olejem a sýrem Feta. Můžeme ji dochutit mletým černým pepřem, tymiánem a oreganem.
Sušená Trachana má podobu malých granulek velikosti do 5 mm a jemně nakysle voní. Tyto granulky nasypeme do vroucí vody a za stálého míchání přivedeme opět k varu. Přidáme přiměřeně olivového oleje (2-3 polévkové lžíce) a přisypeme sýr feta.Dále postupujeme dle receptu výše uvedenému...
Nutriční hodnoty
Calories: 80kcal
Klíčová slova Trahana
Vyzkoušeli jste tento recept?Let us know how it was!