Zpět Poslat emailem
+ servings
Trahana

Trahana - řecká polévka z fermentovaného jogurtu a mouky

Laďa TYDRA
Trahana - řecká polévka z fermentovaného jogurtu a mouky. Základ polévky tvoří sušená kyselá Trachana - Τραχανάς ξινός. Je oblíbená po celém Balkánu, Malé Ásii a v Arménii. Polévka je ochucena olivovým olejem a sýrem Feta. Můžeme ji dochutit mletým černým pepřem, tymiánem a oreganem.
Zatím žádné hodnocení
Doba přípravy 5 minutes
Doba vaření 15 minutes
Celkový čas 20 minutes
Druh jídla Polévka
Kuchyně Řecká
Počet porcí 4
Energie 80 kcal

Potřebná výbava

  • Kastról na vaření polévky
  • Pánev na smažení krutonků

Postup
 

1 hrnek sušené Trahana xinó

4 hrnky vody

kvalitní panenský olivový olej

150 g sýru Feta

krutonky osmaženého pečiva

oregano

tymián

mletý černý pepř

    Notes

    Sušená Trachana má podobu malých granulek velikosti do 5 mm a jemně nakysle voní. Tyto granulky nasypeme do vroucí vody a za stálého míchání přivedeme opět k varu. Přidáme přiměřeně olivového oleje (2-3 polévkové lžíce) a přisypeme sýr feta.
    Dále postupujeme dle receptu výše uvedenému...

    Nutriční hodnoty

    Calories: 80kcal
    Klíčová slova Trahana
    Vyzkoušeli jste tento recept?Let us know how it was!