Zpět Poslat emailem
+ servings
Spanakopita

Spanakopita s jarní cibulkou v jogurtovém těstě

Laďa TYDRA
Spanakopita bez fila - Σπανακόπιτα χορίς φύλλο - s jarní cibulkou v jogurtovém těstě, je výrazně jednodušší a pikantnější varianta špenátové pity. Příprava takovéto spanakopity je náramně jednoduchá a výsledek vás příjemně překvapí. A hlavně - zeleninovou náplň spanakopity můžete načerpat převážně z vlastní zahrádky.
5 z 1 hodnocení
Doba přípravy 35 min
Doba vaření 1 hod
Celkový čas 1 hod 35 min
Druh jídla Dezert
Kuchyně Řecká
Počet porcí 12
Energie 210 kcal

Potřebná výbava

  • Plech na pečení Spanakopity
  • Mísu na míchání jogurtového těsta

Suroviny
  

  • TĚSTO:

400 g jogurtu řeckého typu4 vejce

250 ml vody

mletý pepř

sůl

1 dl slunečnicového oleje

500 g hladké mouky

1 prdopeč

  • ZELENINOVÁ NÁPLŇ:

500 g listového špenátu

3 jarní cibulky i s natí

hrst na hrubo nasekané petrželové nati bez stonků

1/2 hrsti jemně nasekaného kopru

1/2 dl olivového oleje

mletý pepř

sůl

250 g fety (balkánského sýru)

    Notes

    Listový špenát opereme, oddělíme listy od stonků a necháme okapat. Poté listy natrháme (nařežeme) na hrubší kousky. Takto připravený špenát není nutno nijak před použitím do Spanakopity tepelně zpracovávat. Stejně tak opereme jarní cibulky, listy petrželové natě i kopr. Cibulku nakrájíme na kolečka, lístky petržele překrájíme na větší kousky
    Dále postupujeme dle receptu uvedeném výše.

    Nutriční hodnoty

    Calories: 210kcal
    Klíčová slova Spanakopita
    Vyzkoušeli jste tento recept?Let us know how it was!