Spanakopita bez fila - Σπανακόπιτα χορίς φύλλο - s jarní cibulkou v jogurtovém těstě, je výrazně jednodušší a pikantnější varianta špenátové pity. Příprava takovéto spanakopity je náramně jednoduchá a výsledek vás příjemně překvapí. A hlavně - zeleninovou náplň spanakopity můžete načerpat převážně z vlastní zahrádky.
Listový špenát opereme, oddělíme listy od stonků a necháme okapat. Poté listy natrháme (nařežeme) na hrubší kousky. Takto připravený špenát není nutno nijak před použitím do Spanakopity tepelně zpracovávat. Stejně tak opereme jarní cibulky, listy petrželové natě i kopr. Cibulku nakrájíme na kolečka, lístky petržele překrájíme na větší kouskyDále postupujeme dle receptu uvedeném výše.
Nutriční hodnoty
Calories: 210kcal
Klíčová slova Spanakopita
Vyzkoušeli jste tento recept?Let us know how it was!