Zpět Poslat emailem
+ servings
Kajanas

Kajanas - míchaná vejce s rajčatovou salsou a sýrem Feta

Laďa TYDRA
Kajanas - Καγιανάς - jsou v Řecku velmi oblíbená míchaná vejce s rajčatovou salsou, ochucená sýrem Feta. Nejčastěji Kajanas podáváme jako bohatou snídani, či pozdní svačinku. Klasická míchaná vejce jsou tak díky díky rajčatové salse povýšena přímo do rajských výšin.
5 z 1 hodnocení
Doba přípravy 5 minutes
Doba vaření 10 minutes
Celkový čas 15 minutes
Druh jídla Chuťovka
Kuchyně Řecká
Počet porcí 2
Energie 190 kcal

Potřebná výbava

  • Pánev na smažení

Suroviny
  

2-3 (podle velikosti) vyzrálá rajčata

3 vejce

50 g sýru Feta (Balkánského sýra)

1 středně velká cibule

1 stroužek česneku

olivový olej

tymián

oregano

bazalka

větší špetka cukru krystalu

sůl

kmín (podle zvyku celý, nebo mletý)

mletý pepř

mletá paprika

    Notes

    Jako základ pro rajčatovou salsu potřebujeme pyré z rajčat, které si vyrobíme pomocí jednoduchého triku. Rajčata příčně rozkrojíme a nastrouháme je na hrubém struhadle. Díky tomu nám zůstane v dlani pouze rajčatová slupka a v misce pod struhadlem bohaté rajčatové pyré....
    Dále postupujeme dle receptu uvedeném výše.

    Nutriční hodnoty

    Calories: 190kcal
    Klíčová slova Kajanas
    Vyzkoušeli jste tento recept?Let us know how it was!