Zpět Poslat emailem
+ servings
Spanakoryzo - listový špenát s rýží ochucený citronovou šťávou

Spanakoryzo - listový špenát s rýží ochucený citronovou šťávou

Laďa TYDRA
Spanakoryzo - Σπανακόρυζο λεμονάτο - tradiční řecká lahůdka, je listový špenát s rýží, ochucený citronovou šťávou. Tento způsob úpravy špenátu je jedinečná příležitost nacpat do našich dětí a partnerů výborně ochucenou směs vitamínů a minerálů. A ještě si vyjímečně pochutnat na čistě vegetariánské dobrotě.
5 z 1 hodnocení
Doba přípravy 20 minutes
Doba vaření 35 minutes
Celkový čas 55 minutes
Druh jídla Hlavní chod
Kuchyně Řecká
Počet porcí 6
Energie 52 kcal

Potřebná výbava

  • Kastról na dušení
  • Prkénko na krájení zeleniny
  • Ceďák na propláchnutí rýže
  • Otrý nůž na krájení zeleniny

Suroviny
  

  • 1 kg čerstvého listového špenátu
  • 1,5 dl panenského olivového oleje
  • 2 ks červené cibule
  • 6 mladých jarních cibulek i s natí
  • 1 středně velký pórek
  • 20 deka rýže Karolina
  • hrnek vřelé vody
  • několik snítek mladého kopru
  • šťáva z poloviny citronu
  • 1/2 citronu na rozkrájení a dochucení Spanakoryza na talíři
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř

Postup
 

  • Čerstvý listový špenát řádně propláchneme (mezi listy rádi bydlí malí hmyzáci, potvůrky...) a halabala nakrájíme na kousky.Jarní cibulku nakrájíme na kolečka i s křehkou zelenou natí....
    Dále postupujeme dle pokynů uvedených v receptu...

Notes

Spanakoryzo - listový špenát s rýží ochucený citronovou šťávou
Spanakoryzo - listový špenát s rýží ochucený citronovou šťávou

Nutriční hodnoty

Calories: 52kcal
Klíčová slova Spanakoryzo
Vyzkoušeli jste tento recept?Let us know how it was!