Domácí chléb má v Řecku tisíciletou tradici. Základem domácnosti byla vždy pec na chleba - φούρνος (fúrnos). Chléb byl odjakživa základní složkou jídelníčku. Dodnes, hlavně v odlehlých oblastech, je bytelná a kvalitní pec nedílnou součástí taverny. Každý pekař má svůj osvědčený recept a je hrdý na svůj produkt - tradiční domácí chléb.
Přesně odvážíme a naměříme mouku a vodu (jinak bude těsto buď řídké, nebo tuhé...) Vsypeme do mísy a přidáme sušené droždí, cukr, sůl a důkladně promícháme. Do promíchaných sypkých surovin přilijeme vodu, polévkovou lžíci olivového oleje (můžeme i trochu více), nasadíme chirurgické rukavice (rukávy už máme vyhrnuty) a jdeme na to. 10 minut - ano, celých deset minut suroviny poctivě hněteme a přetváříme v těsto. Jedinci fyzicky méně zdatní použijí mechanický hnětač.Dále postupujeme dle pokynů výše...
Nutriční hodnoty
Calories: 250kcal
Klíčová slova Domácí chléb
Vyzkoušeli jste tento recept?Let us know how it was!