Sofrito (σοφρίτο) je dušené hovězí na petrželi s česnekem. Delikatesa pocházející z ostrova Korfu. Správně tedy z ostrova Kérkyra (Κέρκυρα). Každý kuchař na Kérkyře má ten jediný, zaručený recept, v každé taverně chutná sofrito trošku jinak a všude naprosto skvěle. S trochou nadsázky bychom mohli suše poznamenat, že je to přeci naše hovězí roštěná... Ovšem díky použití nebývalého množství petrželové natě a vinného octa povýšili kuchaři z Kérkyry sofrito na božskou manu.
Stroužky česneku nakrájíme na hrubší kousky. Petrželovou nať také naporcujeme až po stonky. Zbylé petrželové stonky vložíme na dno hrnce pro dušení sofrita. Kvalitní hovězí maso, v našem případě kližku, odblaníme. Naporcujeme řezem přes vlákno na plátky silné 2 cm. Tyto plátky masa rozklepeme, posolíme a obalíme v hladké mouce.Dále pokračujeme dle popisu výše...
Nutriční hodnoty
Calories: 135kcal
Klíčová slova Sofrito
Vyzkoušeli jste tento recept?Let us know how it was!