Zpět Poslat emailem
+ servings
Sušená rajčata

SUŠENÁ RAJČATA V OLIVOVÉM OLEJI S ČESNEKEM A OREGANEM

Laďa TYDRA
Sušená rajčata v olivovém oleji s česnekem a oreganem je koncentrované sluníčko uchované pro zimní období. Ve Středomoří se rajčátka suší na sluníčku na síťovaných roštech, či zavěšená na šňůrce.
5 z 1 hodnocení
Doba přípravy 4 d
Celkový čas 4 d
Druh jídla Chuťovka
Kuchyně Řecká
Počet porcí 1
Energie 168 kcal

Potřebná výbava

  • Sušička na zeleninu

Suroviny
  

Postup
 

  • 1. Rajčata rozkrájíme na 1/4
  • 2. Rajčata usušíme
  • 3. Usušená rajčata napěchujeme do skleničky a zalijeme olivovým olejem

Notes

Pro sušení rajčat v sušičce se nejlépe hodí odrůdy s málo semínky, zato s pevnější dužinou. Výborné jsou odrůdy Roma nebo San Marzano. Drobnější plody rozkrojíme na půlky, ty větší na čtvrtky. Nakrájená rajčata naklademe na sušící plata a posolíme. Sušičku nastavíme na 55 – 60 °C.
A sušíme
A sušíme…
Dále pokračujeme dle popisu uvedeném výše

Nutriční hodnoty

Calories: 168kcal
Klíčová slova Sušená rajčata
Vyzkoušeli jste tento recept?Let us know how it was!