Zpět Poslat emailem
+ servings
Milopita trifti

MILOPITA TRIFTI – ŘECKÝ JABLEČNÝ ŘEZ SE STROUHANÝMI JABLKY

Laďa TYDRA
Milopita trifti – Μηλόπιτα τριφτή – je řecký jablečný řez se strouhanými jablky. S jemným aroma skořice. Ohromně sytý a chuťově vynikající moučník z drobenkového těsta. Jako snídaně vás postaví do pozoru a díky kaloriím uvězněným v rostlinném oleji a zkaramelizovaném cukru budete fungovat na plný výkon až do svačinky.
5 z 1 hodnocení
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 1 hod
Celkový čas 1 hod 15 min
Druh jídla Dessert
Kuchyně Řecká
Počet porcí 8
Energie 225 kcal

Potřebná výbava

  • Struhadlo na jablka
  • Mísu na vytvoření drobenkového těsta
  • Pekáč na upečení Milopity

Suroviny
  

  • 5 ks středně velkých jablek
  • 3 a 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1 balení prášku do pečiva
  • 1 hrnek cukru krystal
  • 1 hrnek slunečnicového oleje
  • 1 ks vejce
  • zarovnaná čajová lžička mleté skořice

Postup
 

  • 1. Nastrouhejte jablka
  • 2. Vytvořte drobénkové těsto
  • 3. Upečte Milopitu

Notes

Velikost milopita řezu je dána velikostí vašeho hrnku… Plánujete malou oslavu? Jako odměrku použijete šálek na kafe. Velká párty? Paráda – nachystejte si menší kýbl… Ostatní ingredience přiměřeně přizpůsobíte.
Co je ovšem důležité – každý hrnek mouky poctivě přesejte do přiměřené nádoby. Mouku tím krásně provzdušníte. Stejně tak přesejte i prdopeč. Do takto připraveného základu přisypte hrnek krystalového cukru a zarovnanou lžičku mleté skořice. Tuto suchou (prozatím) směs důkladně promíchejte.
Dále pokračujte dle receptu uvedeném výše...

Nutriční hodnoty

Calories: 225kcal
Klíčová slova Milopita trifti
Vyzkoušeli jste tento recept?Let us know how it was!