Milopita trifti – Μηλόπιτα τριφτή – je řecký jablečný řez se strouhanými jablky. S jemným aroma skořice. Ohromně sytý a chuťově vynikající moučník z drobenkového těsta. Jako snídaně vás postaví do pozoru a díky kaloriím uvězněným v rostlinném oleji a zkaramelizovaném cukru budete fungovat na plný výkon až do svačinky.
Velikost milopita řezu je dána velikostí vašeho hrnku… Plánujete malou oslavu? Jako odměrku použijete šálek na kafe. Velká párty? Paráda – nachystejte si menší kýbl… Ostatní ingredience přiměřeně přizpůsobíte. Co je ovšem důležité – každý hrnek mouky poctivě přesejte do přiměřené nádoby. Mouku tím krásně provzdušníte. Stejně tak přesejte i prdopeč. Do takto připraveného základu přisypte hrnek krystalového cukru a zarovnanou lžičku mleté skořice. Tuto suchou (prozatím) směs důkladně promíchejte.Dále pokračujte dle receptu uvedeném výše...
Nutriční hodnoty
Calories: 225kcal
Klíčová slova Milopita trifti
Vyzkoušeli jste tento recept?Let us know how it was!