Zpět Poslat emailem
+ servings
Kataifi

Kataifi - recept na řecký desert z tenkých proužků filo těsta

Laďa TYDRA
Kataifi - Κανταΐφι - recept na řecký desert z tenkých proužků Filo těsta. Plněný vlašskými ořechy a ochucený skořicí a hřebíčkem udělá radost všem mlsounům! Nemalou roli přitom v této klasické sladkosti na lžičku hraje i spousta másla. A také silně koncentrovaný sirup ochucený citrónem.
5 z 2 hodnocení
Doba přípravy 35 minutes
Doba vaření 1 hour 15 minutes
Celkový čas 1 hour 50 minutes
Druh jídla Dessert
Kuchyně Řecká
Počet porcí 16
Energie 350 kcal

Potřebná výbava

  • Miska na ořechovou náplň
  • Nádoba na pečení Kataifi
  • kastrolek na uvaření sirupu
  • Vál na vytváření zámotků

Suroviny
  

  • NA VLASOVÉ ZÁMOTKY
  • 1 balení fila Kataifi (500 g)
  • 250 g vlašských ořechů
  • 2 čajové lžičky mleté skořice
  • ¾ čajové lžičky mletého hřebíčku
  • 300 g rozpuštěného másla
  • NA SIRUP
  • 700 ml vody
  • 750 g cukru
  • tyčinka skořicové kůry
  • šťáva z ½ citrónu
  • 5 ks hoblinek citronové kůry

Postup
 

  • 1. Nasekat na hrubé kousky vlašské ořechy
  • 2. Smíchat ořechy se skořiví a hřebíčkem
  • 3. Vytvořit zámotky z fila Kataifi
  • 4. Uvařit sirup
  • 5. Polít upečené Kataifi sirupem

Notes

S největší pravděpodobností budeme pracovat se zmraženým Filo Kataifi, je proto důležité zavčasu nudličky vyladit na pokojovou teplotu. Tedy minimálně 4 hodiny předem filo z mrazáku vytáhneme a ponecháme je v původním obalu. Rozhodně se nesnažíme urychlit rozmrazení pomocí mikrovlnky!
Dále postupujeme podle postupu uvedeného výše...

Nutriční hodnoty

Calories: 350kcal
Klíčová slova Kataifi
Vyzkoušeli jste tento recept?Let us know how it was!