Zpět Poslat emailem
+ servings
Isli

Isli - vánoční medové cukroví z oblasti Pontos

Laďa TYDRA
Isli je řecké vánoční cukroví Melomakarona. Do Řecka jej přinesli po exodu v dvacátých letech minulého století Řekové z oblasti Pontos (dnešní Turecko)
5 z 1 hodnocení
Doba přípravy 1 hour 15 minutes
Doba vaření 25 minutes
Druh jídla Dezert
Kuchyně Řecká
Počet porcí 18
Energie 394 kcal

Potřebná výbava

  • mísu na hnětení těsta
  • plech na pečení
  • 2 vidličky
  • kastrolek na uvaření sirupu
  • podnos na odkládání Isli se sirupem

Suroviny
  

TĚSTO

450 g hladké mouky

250 g másla

125 g vlažné vody

30 g cukru krystalu

3/4 (9 g) sáčku prdopeče

přiměřenou dávku vanilkové esence

OŘECHOVÁ NÁPLŇ

150 g nahrubo nasekaných vlašských ořechů

1 polévková lžíce cukru

1/2 čajové lžičky mleté skořice

1/4 čajové lžičky najemno nadrceného hřebíčku

50 g medu

SIRUP

250 ml vody

300 g cukru

3 plátky citrónu

1 celá skořicová kůra

100 g medu

    Postup
     

    • uhníst těsto
    • připravit ořechovou nádivku
    • uvařit medový sirup
    • upéci Isli
    • namočit Isli do medového sirupu

    Notes

    Isli - vánoční medové cukroví z oblasti Pontos
    Isli - vánoční medové cukroví z oblasti Pontos

    Nutriční hodnoty

    Calories: 394kcal
    Klíčová slova Isli
    Vyzkoušeli jste tento recept?Let us know how it was!