Zpět Poslat emailem
+ servings

Dakos – Suchar Paximadi s rajčaty a fetou z ostrova Kréta

Laďa TYDRA
Dakos – Ντάκος κρητικός – chuťovka z ostrova Kréta, je navlhčený suchar Paximadi, obložený rajčaty a sýrem Feta. Vyšperkovaný pikantními kapari a božskými olivami. V Řecku se s ním můžete ovšem setkat i pod názvem Kουκουβάγια (čti kukuváia), neboli sova.
5 z 3 hodnocení
Doba přípravy 5 min
Doba vaření 2 min
Celkový čas 7 min
Druh jídla Hlavní chod, Pečivo, Předkrm
Kuchyně Greek, Řecká
Počet porcí 2 porce
Energie 202 kcal

Potřebná výbava

  • Nůž na krájení rajčat
  • Struhadlo na nastrouhání rajčatového pyré

Suroviny
  

Nutriční hodnoty

Calories: 202kcal
Klíčová slova Dakos, Paximadi
Vyzkoušeli jste tento recept?Let us know how it was!