Zpět Poslat emailem
Řecká kuchyně a tradiční řecké recepty

STIFADO – DUŠENÉ HOVĚZÍ S CIBULKAMI NA VÍNĚ

TYDRA
Stifado – Στιφάδο – Dušené hovězí s cibulkami na víně, to je delikatesa pocházející z tradiční řecké kuchyně. Cibule, maso, rajčata, skořice a červené víno. To vše dušené v jednom hrnci. Tradičně se στιφάδο připravuje s králičím masem. 
Doba přípravy 30 min
Doba vaření 2 hod
Total Time 2 hod 30 min
Druh jídla Hlavní chod
Kuchyně Greek
Počet porcí 4

Suroviny
  

  • olivový olej
  • 1 l vřelá voda použijeme asi 1l podle toho, kolik pustí maso šťávy
  • 1 kg hovězí maso (kližka)
  • 1 kg malých cibulí
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce rajský protlak
  • 1 dcl červené víno suché
  • 3 čajové lžičky vinný ocet
  • 2 lžíce medu
  • 500 g naporcovaná rajčata bez slupky
  • 1 čajová lžička celý kmín
  • 3 ks bobkový list
  • 3 ks celá skořice
  • čerstvá kůra z pomeranče přiměřeně na chuť a vůni
  • 2 snítky čerstvý rozmarýn
  • 10 kuliček nové koření
  • 4 ks hřebíček
  • oregano
  • sůl, pepř
Klíčová slova řecké stifado, stifado, μοσχάρι στιφάδο, Στιφάδο