Stifado – Στιφάδο – Dušené hovězí s cibulkami na víně, to je delikatesa pocházející z tradiční řecké kuchyně. Cibule, maso, rajčata, skořice a červené víno. To vše dušené v jednom hrnci. Tradičně se στιφάδο připravuje s králičím masem
Čím menší cibule, tím lépe. Více se jí totiž vejde do kila a tím pádem i na jednu porci stifada. Důležité je ji loupat tak, aby zůstala kompaktní. Spodní část po koříncích tedy odkrojíme minimálně, i vršek. Všechny vrstvy nám zůstanou pohromadě a cibule se při vaření nerozpadne. Στιφάδο pak hned lépe vypadá.Dále postupujeme dle popisu uvedeném výše...
Nutriční hodnoty
Calories: 180kcal
Klíčová slova řecké stifado, stifado, μοσχάρι στιφάδο, Στιφάδο
Vyzkoušeli jste tento recept?Let us know how it was!