Zpět Poslat emailem
+ servings
Kontosouvli - vepřový gyros grilovaný na horizontální jehle

Kontosouvli - vepřový gyros na horizontální jehle

Laďa TYDRA
5 z 2 hodnocení
Doba přípravy 16 hours
Doba vaření 2 hours 30 minutes
Druh jídla Hlavní chod
Kuchyně Řecká
Počet porcí 10
Energie 121 kcal

Potřebná výbava

  • Hrnec na naložení masa do slaného nálevu
  • Mísa na naložení masa do olejové lázně
  • Ostrý nůž
  • Horizontální gril

Postup
 

SLANÝ NÁLEV NA NALOŽENÍ 3 KG VEPŘOVÉHO MASA:

3 l vody

90 g soli

6 polévkových lžic bílého vinného octa

    MASO A KOŘENÍ:1 kg libového bůčku bez kůže

    1 kg plecka

    1 kg kotletky

    2 velké cibule

    1 červená kapie

    2,5 dl slunečnicového oleje

    nastrouhanou citronovou kůru z jednoho citronu

    1 čajovou lžičku plnotučné hořčice

    1 čajovou lžičku oregana

    1 čajovou lžičku tymiánu (pokud máme čerstvý ze zahrádky - paráda)

    1 čajovou lžičku sladkého bukovo (paprikové vločky)

    1/2 čajové lžičku saturejky

    1 čajovou lžičku hrubé mořské soli

    čerstvě namletý pepř (přiměřeně...)

      Nutriční hodnoty

      Calories: 121kcal
      Klíčová slova Gyros, Kontosouvli
      Vyzkoušeli jste tento recept?Let us know how it was!