Zpět Poslat emailem

Tomatosoupa - rajská polévka s Kritharaki zjemněná smetanou

TYDRA
Tomatosoupa - Ντοματόσουπα - rajská polévka s těstovinami Kritharaki, zjemněná smetanou. Samozřejmě s podporou nenahraditelné bazalky a parmezánu!
Doba přípravy 10 min
Doba vaření 20 min
Druh jídla Polévka
Kuchyně Řecká
Počet porcí 6
Energie 122 kcal

Potřebná výbava

  • Hrnec na vaření
  • Tyčový mixér

Suroviny
  

  • 800 g loupaných rajčat
  • 800 ml vřelé vody
  • 200 ml smetany na vaření
  • 250 g těstovinové rýže Kritharaki
  • 2 lžíce kvalitního olivového oleje
  • 20 g másla
  • 110 g rajského protlaku
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 čajová lžička cukru
  • větší špetka soli
  • čerstvě mletý pepř
  • hrst nasekané bazalky
Klíčová slova Kritharaki, Panenský olivový olej, Tomatosoupa