Zpět Poslat emailem
Grilovaný pstruh

GRILOVANÝ PSTRUH – DELIKATESA SE ZÁLIVKOU Z OLIVOVÉHO OLEJE A CITRÓNU

Laďa TYDRA
Grilovaný pstruh - Πέστροφα ψητή - řecká rybí delikatesa ochucená olivovou zálivkou s citrónem a hořčicí. Citrónový dip - Λεμόνι και ελαιόλαδο - udělá z jeho ochutnávky opravdový gurmánský zážitek.
Zatím žádné hodnocení
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 30 min
Druh jídla Hlavní chod
Kuchyně Řecká
Energie 135 kcal

Potřebná výbava

  • Vertikální gril

Suroviny
  

  • pstruzi podle počtu strávníků - ideálně 3 kusy
  • sůl
  • panenský olivový olej na potírání
  • bylinky dle vašeho výběru (tymián, oregano, drcená rozmarýna...)
  • Suroviny na olejovocitrónový dip
  • olivový olej - 0,7 deci + -
  • čerstvá citrónová šťáva z 1/2 citrónu
  • vrchovatá čajová lžička plnotučné hořčice

Notes

Čerstvé pstruhy dobře očistíme a vykucháme. Pokud jsou pstruzi opravdu pěkně velcí, odřízneme hlavy či ocasní ploutve, aby se do grilu vlezli. Pstruhy přiměřeně nasolíme zevnitř i z venku. Nasolené pstruhy uložíme marinovat do lednice, nejlépe do druhého dne. Takto dobře sůl pronikne do rybí svaloviny a pomůže vyloučit přebytečnou tekutinu. Grilovaný pstruh pak bude, mimo jiné, lépe na grilovacích šavlích držet.
Dále pokračujeme podle receptu uvedeného výše v příspěvku...

Nutriční hodnoty

Calories: 135kcal
Klíčová slova Grilovaný pstruh
Vyzkoušeli jste tento recept?Let us know how it was!