Zpět Poslat emailem

Grilovaný pstruh

TYDRA
Grilovaný pstruh - Πέστροφα ψητή - řecká rybí delikatesa ochucená olivovou zálivkou s citrónem a hořčicí. Citrónový dip - Λεμόνι και ελαιόλαδο - udělá z jeho ochutnávky opravdový gurmánský zážitek.
Doba přípravy 15 min
Doba vaření 30 min
Druh jídla Hlavní chod
Kuchyně Řecká
Energie 135 kcal

Potřebná výbava

  • Vertikální gril

Suroviny
  

  • pstruzi podle počtu strávníků - ideálně 3 kusy
  • sůl
  • panenský olivový olej na potírání
  • bylinky dle vašeho výběru (tymián, oregano, drcená rozmarýna...)
  • Suroviny na olejovocitrónový dip
  • olivový olej - 0,7 deci + -
  • čerstvá citrónová šťáva z 1/2 citrónu
  • vrchovatá čajová lžička plnotučné hořčice
Klíčová slova Grilovaný pstruh, olivový olej