Zpět Poslat emailem

Polévka Tanéa

TYDRA
Polévka Tanéa - Τανέα σούπα - je jogurtová polévka s rýží a příchutí máty. Do pevninského Řecka tento recept přinesli po r. 1921 Pontští Řekové, uprchlíci a vysídlenci z oblasti Pontos.
Doba vaření 25 min
Druh jídla Polévka
Kuchyně Řecká
Počet porcí 6

Potřebná výbava

  • Hrnec na vaření polévky
  • Rendlík na osmahnutí máty

Suroviny
  

  • 200 g rýže Karolína
  • 1 l vody
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř
  • 200 g jogurtu řeckého typu
  • 20 g másla
  • polévková lžíce sušené máty
Klíčová slova máta, Polévka Tanéa, řecký jogurt, Τανέα σούπα