Zpět Poslat emailem

Kuřecí souvlaki

TYDRA
Kuřecí souvlaki – Σουβλάκι Κοτόπουλο – je řecký špíz z kuřecího masa, tentokrát oblečený v jogurtovém župánku. Souvlaki, špíz, ražniči, šašlik… Říkejte si tomu jak chcete – prostě kousky kuřecího masa na špejli
Doba přípravy 2 hod
Doba vaření 1 hod
Druh jídla Hlavní chod
Kuchyně Řecká
Počet porcí 3
Energie 133 kcal

Potřebná výbava

  • Vertikální gril

Suroviny
  

  • 500 g kuřecích prsíček
  • 200 g jogurtu řeckého typu
  • ½ lžičky čajové lžičky podrcené rozmarýny
  • 2 lžičky čajové lžičky oregana
  • 2 lžičky čajové lžičky tymiánu
  • 1 lžička čajová lžička sladké papriky (kdo rád žiletky, přidá přiměřeně podrcené chilli)
  • 1 lžička čajová lžička soli
  • 3 polévkové lžíce polévkové lžíce kvalitního olivového oleje
  • silnostěnné kapie – červená, žlutá – ba i zelená, čím barevnější Kuřecí souvlaki, tím bude oku více lahodit
  • 2-3 ks menší cibule

Notes

Naporcované maso marinujte v jogurtovém dipu minimálně 2 hodiny. Nejlépe přes noc. Samotná akce s grilováním potom nepřesáhne hodinu.
Klíčová slova Kuřecí souvlaki, ražniči, šašlik, souvlaki, špíz, Σουβλάκι Κοτόπουλο