Zpět Poslat emailem
+ servings
Fasolada

Fasolada - Tradiční fazolová polévka z Řecka

Laďa TYDRA
Fasolada – Φασολάδα παραδοσιακή – je tradiční fazolová polévka z Řecka. Je ochucena rajčaty a celerovou natí. Použitím těchto – pro naši fazolačku netradičních – surovin posunete fazolovou polévku do úplně jiné dimenze.
5 z 1 hodnocení
Doba přípravy 12 hours
Doba vaření 1 hour 45 minutes
Druh jídla Polévka
Kuchyně Řecká
Počet porcí 6 porcí
Energie 93 kcal

Suroviny
  

  • 500 g bílých fazolí Metria
  • 2 ks středně velké mrkve
  • 1 ks červená cibule
  • 2 ks jarní cibulky i s natí
  • 1 hrst čerstvá celerové natě
  • 3 ks rajčata
  • 1 lžička rajského protlaku
  • 3 lžíce kvalitního olivového oleje
  • přiměřeně osolit
  • 1 špetka čerstvě namletého pepře

Nutriční hodnoty

Calories: 93kcal
Klíčová slova Fasolada, fazole, Φασολάδα
Vyzkoušeli jste tento recept?Let us know how it was!