Zpět Poslat emailem
Pastitsada

Pastitsada - dušené hovězí na červeném víně v pikantní rajčatové salse

TYDRA
Pastitsada - Κερκυραϊκή παστιτσάδα - je hovězí dušené na červeném víně v pikantní rajčatové salse. Jak už originální název Pastitsiada Kerkiraikí napovídá, pochází tato lahůdka z ostrova Korfu (Kerkyra).
Doba přípravy 25 min
Doba vaření 1 hod 30 min
Druh jídla Hlavní chod
Kuchyně Řecká
Počet porcí 4

Potřebná výbava

  • pánev
  • hrnec

Suroviny
  

  • 750 g kvalitního hovězího
  • 400 g rajčat
  • 1 čajová lžička rajského protlaku
  • 40 ml červeného vinného octa
  • 120 ml suchého červeného vína
  • 2 polévkové lžíce kvalitního extra panenského olivového oleje
  • 3 ks středně velké cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 ks bobkový list
  • 8 kuliček Nového koření
  • ½ lžičky cukru
  • ¼ lžičky mletého muškátu
  • ¼ lžičky mleté skořice
  • ¼ lžičky drceného kmínu
  • 3 hřebíčky
  • špetka chilli
  • sůl
  • ¼ lžičky čerstvě nastrouhaného pepře
  • vřelá voda na podlití
  • makaróny jako příloha
  • voda a sůl na vaření makarónů
  • dle chuti Mladá gouda na jemno nastrouhaná na posypání Pastitsady
Klíčová slova dušené hovězí, na víně, Pastitsada, παστιτσάδα