Pastitsada - dušené hovězí na červeném víně v pikantní rajčatové salse
Laďa TYDRA
Pastitsada - Κερκυραϊκή παστιτσάδα - je hovězí dušené na červeném víně v pikantní rajčatové salse. Jak už originální název Pastitsiada Kerkiraikí napovídá, pochází tato lahůdka z ostrova Korfu (Kerkyra).
Doba přípravy 25 minutes min
Doba vaření 1 hour hod 30 minutes min
Druh jídla Hlavní chod
Kuchyně Řecká
750 g kvalitního hovězího 400 g rajčat 1 čajová lžička rajského protlaku 40 ml červeného vinného octa 120 ml suchého červeného vína 2 polévkové lžíce kvalitního extra panenského olivového oleje 3 ks středně velké cibule 3 stroužky česneku 2 ks bobkový list 8 kuliček Nového koření ½ lžičky cukru ¼ lžičky mletého muškátu ¼ lžičky mleté skořice ¼ lžičky drceného kmínu 3 hřebíčky špetka chilli sůl ¼ lžičky čerstvě nastrouhaného pepře vřelá voda na podlití makaróny jako příloha voda a sůl na vaření makarónů dle chuti Mladá gouda na jemno nastrouhaná na posypání Pastitsady
Klíčová slova dušené hovězí, na víně, Pastitsada, παστιτσάδα