Zpět Poslat emailem
+ servings
Kimadopita

Kimadopita - dušené mleté maso ve filu krustas

Laďa TYDRA
Kimadopita - Κιμαδόπιτα - je dušené mleté maso ve filu krustas. Nebo také ve filo choriatiko, to už záleží na vás, jakému těstu dáte přednost. Variací na ochucení masové náplně je nepřeberné množství , nemalou roli ovšem hraje směs strouhaných sýrů!
5 z 1 hodnocení
Doba přípravy 1 hour 5 minutes
Doba vaření 40 minutes
Celkový čas 1 hour 45 minutes
Druh jídla Chuťovka
Kuchyně Řecká
Počet porcí 12
Energie 753 kcal

Potřebná výbava

  • hluboká pánev na dušení masové směsi
  • pekáč na pečení Kimadopity

Suroviny
  

500 g balení filo krustas

1 plát filo choriatiko (nebo lístkové těsto)

800 g mletého masa

olivový olej

2 cibule

středně velký pórek

2 stroužky česneku

celerová nať

2 lžíce rajského protlaku

1 dl bílého vína

150 g uzené goudy

70 g kefalotyri (nebo parmezán)

tymián

kmín (může být i mletý)

2 bobkové listy

sůl

snítku rozmarýny

špetku chilli

lněné (nebo sezamové) semínko na ozdobu a pro zdraví

    Notes

    Cibuli a pórek očistěte a nakrájejte na proužky. Pórek využijte celý, i ty zelené dlouhé listy! Sýry nastrouhejte na jemném struhadle. Polovinu nastrouhaného sýra Kefalotyri odložte bokem na posypání masové směsi v korpusu fila, druhou polovinu smíchejte s uzenou Goudou.
    Dále postupujte dle receptu uvedeném výše...

    Nutriční hodnoty

    Calories: 753kcal
    Klíčová slova kimadopita
    Vyzkoušeli jste tento recept?Let us know how it was!