Zpět Poslat emailem
+ servings
Chirino Lemonato

Chirino lemonato - Vepřová kýta na víně s citrónovou šťávou

Laďa TYDRA
Chirino lemonato - Χοιρινό λεμονάτο - je Vepřová kýta dušená na bílém víně s citronovou šťávou a bramborami. Vše pěkně pohromadě v jedné veliké pánvi. Příjemnou chuť tomuto pikantnímu řeckému pokrmu dodá červená kapie, drcená rozmarýna a tymián.
4.50 z 2 hodnocení
Doba přípravy 15 minutes
Doba vaření 1 hour 10 minutes
Celkový čas 1 hour 25 minutes
Druh jídla Hlavní chod
Kuchyně Řecká
Počet porcí 4
Energie 580 kcal

Potřebná výbava

  • Hluboká pánev

Suroviny
  

1 kg vepřové kýty

1 kg brambor

olivový olej na osmahnutí brambor a masa

1 ks červené kapie

1 čajová lžička jemně pordcené sušené rozmarýny

1 čajová lžička sušeného tymiánu

1 čajová lžička kmínu (volitelné)

2 dl suchého bílého vína

1 dl vřelé vody

šťáva vymačkaná z jednoho citrónu

jemně nastrouhaná kůra z jednoho citrónu (nebo sušená citrónová kůra)

špetka chilli (volitelné)

sůl

    Notes

    Brambory oloupeme a nakrájíme na měsíčky - podle velikosti brambor na šestiny, až osminky. Vepřovou kýtu naporcujte na kosty zhruba 2x2 cm. Kapii zpracujte na malé pásky.
    Koření: pokud nemáte rozmarýnu sušenou, klidně nakrájejte čerstvé lístečky na malé kousky. Aroma dodají Chirino lemonato stejně spolehlivě. Stejně tak tymián - čerstvě utržený je stejně nejlepší! A kdo nemusí kmín jako takový, toho oblafněte kmínem drceným.
    Dále postupujeme dle receptu uvedeném výše...

    Nutriční hodnoty

    Calories: 580kcal
    Klíčová slova Chirino lemonato
    Vyzkoušeli jste tento recept?Let us know how it was!