Zpět Poslat emailem
+ servings
Spanakokeftedes

Spanakokeftedes me patates - řecké špenátové karbanátky s bramborem

Laďa TYDRA
Spanakokeftedes me patates - Σπανακοκεφτέδες με πατάτες - jsou řecké karbanátky s bramborem. Tedy ne s bramborem jako přílohou, ale přesněji listy čerstvého špenátu v bramborovém těstě. Skvělé zeleninové karbenátky s prvními jarními bylinkami z vaší zahrádky!
5 z 2 hodnocení
Doba přípravy 1 hour 15 minutes
Doba vaření 30 minutes
Celkový čas 1 hour 45 minutes
Druh jídla Chuťovka
Kuchyně Řecká
Počet porcí 6
Energie 580 kcal

Potřebná výbava

  • Pánev na restování zeleniny
  • Kastról na vaření brambor
  • Mísa na smíchání surovin
  • Pánev na smažení Spanakokeftedes

Suroviny
  

400 g listového špenátu

4 větší brambory typu B

menší pórek

3-4 jarní cibulky i s natí

několik snítek mladého kopru (kdo ujíždí na kopru, ten přidá...)

2 středně velké červené cibule

250 -300 g sýru Feta (můžeme nahradit Balkánem - ale není to pochopitelně ono)

2 vejce

sůl

čerstvě mletý pepř

120 g strouhanky (podle potřeby, přidáváme do těsta na zhutnění)

hladkou mouku na obalení karbošů

olivový olej na restování zeleniny

řepkový (slunečnicový) olej na smažení Spanakokeftedes

Jogurtový dip - řecký jogurt, česnek, kopr, sůl, pepř, vinný ocet a olivový olej

    Notes

    Čerstvě utržený špenát opereme a nakrájíme na kousky. Stejně tak jarní cibulku a pórek. Červenou cibuli (klidně i žlutou) podélně nakrájíme na proužky. A teď kopr - někdo jej miluje, další ho až tak nemusí. Takže každý podle svého, rozhodně by měl být alespoň symbolicky ve Spanakokeftedes pro své nezaměnitelné aroma přítomen.
    Dále pokračujeme dle receptu uvedeném výše...

    Nutriční hodnoty

    Calories: 580kcal
    Klíčová slova Spanakokeftedes
    Vyzkoušeli jste tento recept?Let us know how it was!