Zpět Poslat emailem
+ servings
Řecká kuchyně a tradiční řecké recepty

Bougatsa - řecká siesta se sladkou tečkou

Laďa TYDRA
Bougatsa - siesta se sladkou tečkou vás přímo vybízí dát si nohy na stůl, příjemně strávit chvíli popovídáním s přáteli... a jak jinak, ke kafíčku něco na zub. Řecký zákusek je obklopený aurou osobnosti, hlavně hodně sladký a voňavý. Musí ve vás zanechat zážitek na celý zbytek dne! Typicky řeckým pochutnáním pro čas siesty je Bougatsa. Μπουγάτσα by se dala jednoduše popsat jako křehký sen ponořený do vanilkové vůně, s prchavou stopou skořicového aroma na patře.
Zatím žádné hodnocení
Doba přípravy 15 minutes
Doba vaření 45 minutes
Celkový čas 1 hour
Druh jídla Dezert
Kuchyně Řecká
Počet porcí 8
Energie 325 kcal

Potřebná výbava

  • Kastrol na uvaření pudingu
  • Pečící plech na upečení Bougatsy

Suroviny
  

1-2 balíčky lístkového těsta nebo 450g filo Kroustas

1/2 hrnku rozpuštěného másla

1/2 hrnku cukru, 1 vanilkový cukr

2 celá vejce a jeden žloutek navíc

1/2 litru mléka (použil jsem jako náhražku mléko sojové)

1/2 balíčku vanilkového pudinku (kdo chce echt vanilkovou vůni a chuť, přidá pár kapek vanilkové esence, nebo trochu vanilkového lusku...)

třtinový cukr

    Notes

    Balíček lístkového těsta si rozdělíme na 4 díly a ty tenounce vyválíme. Misku potřeme rozpuštěným máslem a vložíme první lístek těsta. Φύλλο znamená v překladu list, takže naše lístkové těsto není zase od toho řeckého fila tak daleko. Těsto by mělo přesahovat okraje pečící nádoby (od její velikosti se tak odvíjí celková spotřeba těsta). První vrstvu opět lehce potřeme máslem a vložíme druhý list těsta. Opět potřeme máslem.
    Dále pokračujeme dle receptu uvedeném výše...

    Nutriční hodnoty

    Calories: 325kcal
    Klíčová slova Bougatsa
    Vyzkoušeli jste tento recept?Let us know how it was!