Zpět Poslat emailem
+ servings
Galaktoboureko kataifi

Galaktoboureko kataifi - mléčný krém ve vlasovém filo kataifi

Laďa TYDRA
Galaktoboureko kataifi -  Γαλακτομπούρεκο με Κανταΐφι - je mléčný krém trůnící ve vlasovém filo kantaifi. A mléka obsahuje opravdu docela hodně - více než litr na půl kila fila! Ovšem díky semolinové krupici se všechno mléko přetransformuje do lahodného krému ochuceného vanilkou. A spoustou cukru.
Zatím žádné hodnocení
Doba přípravy 1 hour
Doba vaření 1 hour
Celkový čas 2 hours
Druh jídla Dezert
Kuchyně Řecká
Počet porcí 16
Energie 358 kcal

Potřebná výbava

  • hrnec na vaření krému
  • hrnec na vaření sirupu
  • pečící forma na Galaktoboureko kataifi

Suroviny
  

balení filo kataifi (500g

)250 g rozpuštěného másla na pokapání kataifi

    NA KRÉM GALAKTOBOUREKO

    1200 ml mléka

    300 g cukru krystal

    120 g jemné semolinové krupice (simigdáli psiló)

    40 g hrubé semolinové krupice (simigdáli chontró)

    50 g másla na zjemnění krému

    1/2 lžičky mletého vanilkového lusku (nebo přiměřeně vanilkové esence)

    3 vaječné žloutky

      NA CITRÓNOVÝ SIRUP

      600 ml vody

      700 g cukru krystal

      kůru z poloviny citrónu

      vymačkanou šťávu z poloviny citrónu

      1 skořicovou kůru

        Notes

        Do přiměřeně velkého kastrólu odměříme cukr, vodu a začneme zahřívat. Přidáme citrónovou kůru a větší kousek skořicové kůry. Jakmile začne sirup vařit, odstavíme jej z plotýnky a přidáme šťávu vymačkanou z poloviny citrónu. Takto připravený sirup dáme vychladit.
        Dále postupujeme dle receptu uvedeném výše...

        Nutriční hodnoty

        Calories: 358kcal
        Klíčová slova Galaktoboureko kataifi
        Vyzkoušeli jste tento recept?Let us know how it was!