Zpět Poslat emailem
Tursi

Tursi lachano- fermentované zelí s celerem, mrkví a červenou kapií

Laďa TYDRA
Tursi lachano- Λάχανο τουρσί - (psáno Toursi), je fermentované (kysané) zelí se strouhaným celerem, mrkví a červenou kapií na řecký způsob. A aby to celé bylo ještě pikantnější a zdravější - přidáme česnek a chilli papričku!
4.50 z 2 hodnocení
Doba přípravy 45 minutes
Celkový čas 45 minutes
Druh jídla Chuťovka
Kuchyně Řecká
Energie 28 kcal

Potřebná výbava

  • Hluboký lavor na zpracování zeleniny

Suroviny
  

6 kg krouhaného bílého zelí

9 mrkví

1 menší celer

9 stroužků česneku

6 vrchovatých polévkových lžic soli

přiměřeně chilli papričky (může být Bukovo kafteri) podle vaší nátury

3 červené kapie standardní velikosti

kmín dle úvahy

panenský olivový olej na zalití zeleniny

    Notes

    Zelí nakrouháme, nebo nařežeme na tenké pásky - v ideálním případě navštívíme nejbližší krouhárnu zelí. Celer a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Česnek nakrájíme na tenké plátky. Červenou kapii nakrájíme na krátké, tenké pásky, chilli na malé kousíčky. Můžeme použít i sušené chilli. Pokud pálivé nemusíte, klidně chilli vynechejte. Kdo si kvašené zelí nedokáže představit bez kmínu, nachystá si i přiměřenou dávku tohoto báječného koření!
    Dále postupujte podle receptu výše uvedenému...

    Nutriční hodnoty

    Calories: 28kcal
    Klíčová slova Tursi
    Vyzkoušeli jste tento recept?Let us know how it was!