Tursi lachano- Λάχανο τουρσί - (psáno Toursi), je fermentované (kysané) zelí se strouhaným celerem, mrkví a červenou kapií na řecký způsob. A aby to celé bylo ještě pikantnější a zdravější - přidáme česnek a chilli papričku!
Zelí nakrouháme, nebo nařežeme na tenké pásky - v ideálním případě navštívíme nejbližší krouhárnu zelí. Celer a mrkev nastrouháme na hrubém struhadle. Česnek nakrájíme na tenké plátky. Červenou kapii nakrájíme na krátké, tenké pásky, chilli na malé kousíčky. Můžeme použít i sušené chilli. Pokud pálivé nemusíte, klidně chilli vynechejte. Kdo si kvašené zelí nedokáže představit bez kmínu, nachystá si i přiměřenou dávku tohoto báječného koření!Dále postupujte podle receptu výše uvedenému...
Nutriční hodnoty
Calories: 28kcal
Klíčová slova Tursi
Vyzkoušeli jste tento recept?Let us know how it was!