Zpět Poslat emailem
+ servings
Feta saganaki

Feta saganaki v jemném těstíčku

Laďa TYDRA
Feta saganaki - Φέτα σαγανάκι - smažená v jemném těstíčku je tou nejzákladnější formou řeckého smažáku. K vytvoření jemné a křupavé krusty nám postačí dvě prosté ingredience - ledová voda a hladká mouka. Samozřejmě je možné takto připravit i další sýry - Kefalotyri, Graviéru, Chalumi a jiné aromatické sýry, typické pro ten který region Řecka. Každý jeden druh tak dodá Τυρί σαγανάκι svoji specifickou chuť!
Zatím žádné hodnocení
Doba přípravy 1 minute
Doba vaření 9 minutes
Celkový čas 10 minutes
Druh jídla Chuťovka
Kuchyně Řecká
Počet porcí 2
Energie 410 kcal

Potřebná výbava

  • Malá pánev
  • 2 misky na suroviny k obalování

Postup
 

2 plátky sýru Feta

studená voda

kostky (pecičky) ledu

3 lžíce hladké mouky

olivový olej na smažení

citrón na dochucení

med (volitelné)

sezamové semínko na ozdobu (volitelné)

    Notes

    Do jedné misky (velké právě tak, aby se do ní pohodlně vešla Feta) nasypene hladkou mouku. Přiměřeně, ať se Feta neplácá po dně misky jako kapřík na suchu! Do druhé misky si připravíme vodu a aby byla echt studená, přidáme ledové pecičky (kostky).

    Nutriční hodnoty

    Calories: 410kcal
    Klíčová slova Feta saganaki
    Vyzkoušeli jste tento recept?Let us know how it was!