Zpět Poslat emailem
+ servings
Kotopita

Kotopita - filo pita s kuřecím masem, kapiemi a žampióny

Laďa TYDRA
Kotopita - Κοτόπιτα - je filo pita s kuřecím masem, kapiemi tří barev a žampióny. To vše povýšené do šlechtického stavu řeckým sýrem Kefalotyri. Ten dodá kuřecí náplni nezaměnitelnou chuť a vůni, typickou pro sýr vyrobený z ovčího a kozího mléka. Stejně tak jako vyvážené vůně oregana, tymiánu, koriandru a muškátového oříšku. Pojďte se společně svézt na vlně chutí Středomoří připravené ve vaší kuchyni...
5 z 1 hodnocení
Doba přípravy 50 minutes
Doba vaření 50 minutes
Celkový čas 1 hour 40 minutes
Druh jídla Hlavní chod
Kuchyně Řecká
Počet porcí 8
Energie 195 kcal

Suroviny
  

1 balení Filo Choriatiko - nebo domácí Překládané Filo

700 g vařeného kuřecího masa (prsíčka)

2 středně velké cibule

malou lžičku cukru

olivový olej na restování cibule

1 červenou kapii (papriku)

1 žlutou kapii (papriku)

1 zelenou kapii (papriku)

3-4 žampióny

1 dl kuřecího vývaru

oregano

tymián

drcené semínko koriandru

mletý muškátový oříšek

sladké bukovo (paprikové vločky)

pepř

sůl

větší špetku sekaného libečku

hrstečku petrželové natě

hrstečku bazalky

2 vejce

1 dl bílého vína

2 dl smetany 35%

220 g sýru Kefalotyri

sezamové semínko

olivový olej na potírání Fila Choriatiko

    Notes

    Je víceméně jedno, jakou masitou část kuřete na přípravu Kotopity použijeme - klidně i celé kuře. Kotopita pak bude chuťově zajímavější! Je ovšem nutno kuřecí maso dopředu tepelně zpracovat. Můžete jednoduše zabít dvě mouchy jednou ranou a připravit povařením kuřecího masa zároveň silnou kuřecí polévku.
    Dále postupujeme dle receptu uvedenému výše

    Nutriční hodnoty

    Calories: 195kcal
    Klíčová slova Kotopita
    Vyzkoušeli jste tento recept?Let us know how it was!