Paximadi - Κρίθινα παξιμάδια - jsou dvakrát pečené ječné suchary pocházející z ostrova Kréta. Na venkově byly tyto suchary základní potravinou obyvatel krétských farmářů. Ti je konzumovali při práci na svých polích poté, co je namočili ve vodě a olivovém oleji, aby změkly.
Těsto na Paximadi můžeme poctivě zadělat ručně v odpovídající míse a na válu, nebo použijeme kuchyňského robota. V případě robota těsto hněteme 10 -12 minut, ručně těsto zpracováváme zhruba 15 minut. Ručním hnětením dodáme těstu část své tělesné energie a tepla a tím lépe nastartujeme proces kvašení. Také můžeme místo živých kvasnic použít droždí sušené - připravíme se tak ale o to příjemné aroma živých kvasnic!Dále pokračujeme dle návodu uvedeném výše...
Nutriční hodnoty
Calories: 350kcal
Klíčová slova Paximadi
Vyzkoušeli jste tento recept?Let us know how it was!