Lilek zapečený v keramické misce - Μελιτζάνες στο πήλινο - ochucený rajčatovou salsou, můžeme podávat jako chutný předkrm, i jako hlavní chod. První housle v této symfonii středomořských chutí a vůní hraje pochopitelně lilek. Ovšem mohutně podporovaný dobře sladěným triem bylinek - oreganem, tymiánem a bazalkou.
Lilek opláchneme a zbavíme zeleného okvětí (opatrně, na okvětí bývají i nepříjemně ostré trny). I když většina dnes vyšlechtěných baklažánů již netrpí onou typickou hořkostí, neuškodí jej před restováním prosolit a vypotit. Lilek nakrájíme na plátky zhruba 1 cm silné. Plátky prosolíme a vložíme do misky. Takto prosolené lilky necháme 10 minut ronit slané slzy...Dále postupujeme dle postupu uvedeném výše
Nutriční hodnoty
Calories: 95kcal
Klíčová slova Zapékaný lilek
Vyzkoušeli jste tento recept?Let us know how it was!