Cuketopita v domácím lístkovém těstě - Κολοκυθόπιτα με σπιτικό φύλλο - je jednou z mnoha řeckých úprav cukety do formy slaného řezu. Z několika málo surovin, z nichž většinu si můžete vypěstovat na vlastní zahrádce, vytvoříte velmi chutnou svačinu či večeři pro celou rodinu.
Mladé cukety určené pro Cuketopitu nastrouháme na hrubém struhadle. Použijeme opravdu mladé plody, tak není nutno odstraňovat semínka, ani cukety zbavovat slupky. Tímto zachováme maximum minerálů a chuti. Osvědčila se mi žlutá odrůda cukety, má pevnější dužinu. Takže se při restování nerozbable na kaši. Nastrouhanou cuketu orestujeme na troše olivového oleje, postačí 10 minut
Nutriční hodnoty
Calories: 250kcal
Klíčová slova Cuketopita
Vyzkoušeli jste tento recept?Let us know how it was!