Zpět Poslat emailem
+ servings

Cuketopita v domácím lístkovém těstě

Laďa TYDRA
Cuketopita v domácím lístkovém těstě - Κολοκυθόπιτα με σπιτικό φύλλο - je jednou z mnoha řeckých úprav cukety do formy slaného řezu. Z několika málo surovin, z nichž většinu si můžete vypěstovat na vlastní zahrádce, vytvoříte velmi chutnou svačinu či večeři pro celou rodinu.
5 z 1 hodnocení
Doba přípravy 1 hour
Doba vaření 1 hour
Celkový čas 2 hours
Druh jídla Pita se zeleninovou náplní
Kuchyně Řecká
Počet porcí 8
Energie 250 kcal

Potřebná výbava

  • struhadlo
  • pánev na restování
  • váleček na těsto
  • pekáč na pečení cuketopity

Postup
 

  • INGREDIENCE PRO LÍSTKOVÉ TĚSTO

750 g hladké mouky

480 ml vlažné vody

2 lžíce octa

špetku soli

1 lžíci olivového oleje

slunečnicový olej na promazávání těsta při překládání

  • INGREDIENCE PRO CUKETOVOU NÁPLŇ

4 až 5 menších - NEPŘEROSTLÝCH! - cuket

olivový olej na restování cukety

sůl

mletý pepř

4 mladé jarní cibulky

čerstvé oregano

čerstvý tymián

velkou hrst bazalky

3 vejce

200 g sýru Feta

cuketové květy - VOLITELNÉ

    Notes

    Mladé cukety určené pro Cuketopitu nastrouháme na hrubém struhadle. Použijeme opravdu mladé plody, tak není nutno odstraňovat semínka, ani cukety zbavovat slupky. Tímto zachováme maximum minerálů a chuti. Osvědčila se mi žlutá odrůda cukety, má pevnější dužinu. Takže se při restování nerozbable na kaši.
    Nastrouhanou cuketu orestujeme na troše olivového oleje, postačí 10 minut

    Nutriční hodnoty

    Calories: 250kcal
    Klíčová slova Cuketopita
    Vyzkoušeli jste tento recept?Let us know how it was!