Portokalopita (πορτοκαλόπιτα) je řecký pomerančový dezert nasáklý sladkou zálivkou (sirupem). K jeho přípravě se klasicky používají pomeranče a filo. Na rozdíl od jiných řeckých pita receptů ovšem pomeranče netvoří náplň fila, ale nadrobno rozkrájené filo se vmíchává do pomerančového krému.
Do hluboké mísy rozklepneme 5 celých vajec. Do misky nastrouháme kůru ze dvou pomerančů. Vymačkanou šťávu z těchto dvou pomerančů odložíme a použijeme na ochucení sirupu. Dále si nachystáme pomerančovou marmeládu, slunečnicový olej, vanilkovou esenci, prášek do pečiva a jogurt. Nadrobno podrtíme pšeničné lupínky. Troubu rozehřejeme na 160 stupňů.Dále postupujeme dle popisu výše uvedeném...
Nutriční hodnoty
Calories: 380kcal
Klíčová slova Portokalopita
Vyzkoušeli jste tento recept?Let us know how it was!