Tomatosoupa - rajská polévka s Kritharaki zjemněná smetanou
Laďa TYDRA
Tomatosoupa - Ντοματόσουπα - rajská polévka s těstovinami Kritharaki, zjemněná smetanou. Samozřejmě s podporou nenahraditelné bazalky a parmezánu!
Doba přípravy 10 minutes min
Doba vaření 20 minutes min
Druh jídla Polévka
Kuchyně Řecká
Počet porcí 6
Energie 122 kcal
Hrnec na vaření
Tyčový mixér
- 800 g loupaných rajčat
- 800 ml vřelé vody
- 200 ml smetany na vaření
- 250 g těstovinové rýže Kritharaki
- 2 lžíce kvalitního olivového oleje
- 20 g másla
- 110 g rajského protlaku
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 stroužek česneku
- 1 čajová lžička cukru
- větší špetka soli
- čerstvě mletý pepř
- hrst nasekané bazalky
Calories: 122kcal
Klíčová slova Kritharaki, Panenský olivový olej, Tomatosoupa